11:18:11
Nu kör vi med hemkört igen
När alla persikorna hade skördats så var det ju dags att komma på vad man skulle göra med alla kilona.
Tanken var ju marmelad OCH persikodricka.
Det hela slutade med att det blev 25 burkar marmelad.
Anledningen till det är att det går åt så mycket med pfrukter till så lite dricka.
Inte för att vi kommer att äta upp allt själva, men ändå.

Vi gjorde en sats med vanlig marmelad, med bara frukt och syltsocker.
Men sedan i resten tillsatte vi först mynta och sedan citronmeliss.

Maken tror ju då inte att vi kommer att klara vintern med de 21 burkar som är kvar.
Som om han äter marmelad varje dag.

Dessutom blev det fem burkar med vinbärsgele.
Och nej, jag är inte dålig på att räkna, jag vet att det inte är varken 5 burkar med gele eller 25 burkar med marmelad, men vi har redan gett bort några burkar.
Resultaten från juryn har inte inkommit ännu, så jag väntar med spänning!
Sedan när maken kom ner till växthuset en kväll och hälsade på mig, så tyckte han att det var dags att ta in dom största av gurkorna.


Och det var nog ingen dum ide...
Den andra var inte riktigt lika stor, men inte långt ifrån.

Vi använde inte hela gurkorna, då dom inte var riktigt mogna.
Men det blev ändå några burkar med inlagd gurka.
Dom burkarna får maken ha för sig själv, då jag inte äter det.
Tomaterna har börjat mogna, äntligen, så nu kommer säkert alla mogna på en och samma gång.
Jag måste försöka införskaffa fler burkar, så att jag kan prova att lägga in tomater och prova att göra egna passerade tomater, så att man kanske kan slippa köpa det när man ska göra köttfärssås med mera.
Vi får se om jag kan lösa det på något sätt.