22:47:35
Klappar mig på axeln!
Eftersom persikoträdets ena gren brast för någon vecka sedan så valde vi att i söndags plocka bort varenda liten frukt!










Det var en besvikelse då grenen som brast var grenen med mest frukt på.

Godare persikor har jag nog aldrig ätit!
Dom var så saftiga och smakade helt annorlunda mot dom man köper i butik!
Dessutom helt utan bekämpningsmedel och annat grejs.
Så, efter lite prat med maken och peptalk från min faster så beslutade jag mig för att hitta på ett eget recept på persikosaft.
Jag sökte efter recept på nätet, både svenska och engelska. Men alla recept jag hittade var bara på recept dör enstaka drycker som drinkar.

Detta är endel av skörden.

Jag tog bort kärnorna och delade ner frukterna.i små bitar och kokade dom med vatten.

Jag tillsatte citronsaft.
Jag använde mig givetvis av juicepressen jag fått av min farmor.
Det är den absolut bästa pressen som finns kan jag tala om!
Man får ut varenda liten droppe ur frukten och kärnor stannar kvar i silen!
Jag älskar den!

När frukten kokat sönder silade jag bort skal och annat bask.

Jag kokade upp det hela igen och tillsatte socker och faktiskt ett krm natriumbensoat.
Jag vet att socker i sig är ett utmärkt naturligt konserveringsmedel, men jag gjorde det ändå för att vara på den säkra sidan.

Lite märklig färg blev det allt.
Och efter att ha provsmakat den...
Den blev så jä*la god så att det inte är sant alltså!
Som tur var så skrev jag ner varenda steg och mängd ingredienser under tiden.
Persikor, citronsaft, vatten och då lite natriumbensoat.
Inga färgämnen eller annat mög.

Den blev så pass god, att jag klockan 00:10 började på att göra en sats till och mixtrade lite med ingredienserna, men enligt maken var första satsen den bästa, så det var bara till att tillföra rätta mängden igen!
Ibland lyckas man!
Då blir man riktigt glad!